Культура, отдых

Ушанаваць памяць аб Магілеўскім паўстанні 1661 г.

Теги:   #магілеў #могилев #патриотизм #Беларусь

Паўстанне 1661 г. у Магілеве з’яўляецца вельмі значнай гістарычнай падзеяй. Ушануем памяць разам!

• Учреждение, в которое направлено обращение: Могилевский горисполком
  • Дата и время отправки: 28 августа 2018 , 07:00

Магілёўскае паўстанне 1 лютага 1661 года з’яўляецца адной з найбольш значных падзей у гісторыі нашага гораду. Дзякуючы мужнасці і патрыятызму мяшчан, Магілёў быў вызвалены ад захопнікаў, а гарнізон маскоўскіх стральцоў у колькасці каля 7000 чалавек быў цалкам знішчаны. Горад зноў атрымаў Магдэбургскае права і быў ураўнаваны у правах з Вільняй.

Ушанаванне памяці аб паўстанні будзе спрыяць росту патрыятызму і гонару магілёўцаў, а таксама патрятычнаму выхаванню новага пакалення. Зыходзячы з гэтага, мы, ніжэй падпісаныя грамадзяне, просім:
На падставе арт. 41 Закона "Аб мясцовым кiраваннi i самакiраваннi", якiм да кампетэнцыi выканкамау аднесены пытаннi мерапрыемствау па ахове гiсторыка-культурнай спадчыны, просiм:
- усталяваць памятную шыльду аб паўстанні на месцы яго пачатку - будынку магілёўскай гарадской Ратушы.

Полученный ответ

ответа
(5 оценок)
1,4