Культура, отдых

Дзяржаўныя выдавецтвы ігнаруюць Інструкцыю па транслітарацыі

workimg

• Учреждение, в которое направлено обращение: Национальная академия наук Беларуси, Министерство информации Республики Беларусь
  • Дата и время отправки: 14 апреля 2020 , 21:00
Развернуть текст петиции Свернуть текст петиции
Данный текст не является материалом СМИ, он выражает субъективное мнение автора обращения и предназначен для подачи и рассмотрения в рамках Закона "Об обращениях граждан и юридических лиц"

Прикрепленные фотографии

Еще фотографии Скрыть фотографии

Теги:   мова  транслітарацыя

Полученные ответы

Назвы геаграфічных аб’ектаў Рэспублікі Беларусь перадаюцца пры дапамозе дыякрытычнай сістэмы транслітарацыі правільнага напісання аб’ектаў на беларускай мове ў адпаведнасці з Інструкцыяй аб транслітарацыі геаграфічных назваў Рэспублікі Беларусь літарамі лацінскага алфавіта, зацверджанай пастановай Дзяржаўнага камітэта па зямельных рэсурсах, геадэзіі і картаграфіі Рэспублікі Беларусь ад 23.11.2000 № 15 або з выкарыстаннем літаразлучэнняў у адпаведнасці з Дзяржстандартам 7.79-2000.

• дата получения: 05 мая 2020
  • подписал: Намеснік Міністра Бузоўскі І.І.
c1b5b480ce08b0cca0c935989c4059fb.doc

47кБ, добавлено Wiktorka, 2020-05-08 22:26:10

НАН Беларусі абяцае, што больш яе выдавецтва не будзе выпускаць кнігі з няправільнай транслітарацыяй, а навуковыя працы, у якіх не выкананы патрабаванні Інструкцыі, не будуць рэкамендаваны да друку.

• дата получения: 21 мая 2020
  • подписал: Намеснік акадэміка-сакратара Аддзялення гуманітарных навук і мастацтваў НАН Беларусі В. І. Ляўковіч

Поддержать проект

Помогая нашему проекту, вы помогаете нашим городам стать лучше.