Культура, отдых

Гістарычныя могілкі Ракава пад пагрозай.

• Учреждение, в которое направлено обращение: Министерство культуры Республики Беларусь, Прокуратура Минской области
  • Дата и время отправки: 08 июня 2020 , 07:03
Развернуть текст петиции Свернуть текст петиции
Данный текст не является материалом СМИ, он выражает субъективное мнение автора обращения и предназначен для подачи и рассмотрения в рамках Закона "Об обращениях граждан и юридических лиц"

Прикрепленные фотографии

Еще фотографии Скрыть фотографии

Теги:   культура  могілкі  Ракаў  памятнік

Полученные ответы

Мінскаму аблвыканкаму сумесна з Валожынскім райвыканкамам даручана ажыццявіць праверку выкладзеных у звароце фактаў, у выпадку выяўлення парушэнняў закадаўства ў адпаведнасці з артыкуламі Працэсуальна-выканаўчага кодэкса аб адміністрацыйных правапарушэннях разгледзець пытанне аб прыцягненні адказных асоб да адказнасці ва ўстаноўленным парадку, а таксама арганізавацаь комплекс мерапрыемстваў па захаванні гісторыка-культурнай каштоўнасці.

• дата получения: 11 июня 2020
  • подписал: Першый намеснік Міністра Карчэўская Н.У.

Да адказнасці за невыкананне заканадўства аб культуры, а таксама аб пахаванні і пахавальнай справе будуць прыцягнуты - начальнік аддзела ідэалагічнай работы, культуры і па справах моладзі Валожынскага райвыканкама, дырэктар РУП "Валожынскі жылкамунгас". Запланаваны комплекс работ па прывядзеніі ахоўнай тэрыторыі ў належны стан. Рашэнне аб закрыцці месца пахавання ў гістарычнай часткі праваслаўных могілак будзе прынята мясцовым Саветам дэпутатаў у бліжэйшы час.

• дата получения: 10 июля 2020
  • подписал: Намеснік старшыні Маркевіч І.С.
072e71296a74d7c0c072a946b7c214e4.pdf

1.4MБ, добавлено Wiktorka, 2020-07-12 19:47:53

Ідзе падрыхтоўка падпiсання новых ахоўных абавязацельстваў з уласнiкам помнiка гicтopыi. Запланаваны комплекс работ па прывядзеннi ахоўнай тэрыторыi ў належны стан. Устаноўлена новая ахоўная дошка. Пасля выканання добраўпарадкавання тэрыторыi будзе праведзена поўная iнвентарызацыя могiлак у адпаведнасцi з заканадаўствам.

• дата получения: 13 июля 2020
  • подписал: Намеснік старшыні Балінаў І.А.
e37696e8df98f82a3289d9fb9d05763f.docx

26.6кБ, добавлено Wiktorka, 2020-07-14 09:54:03

Поддержать проект

Помогая нашему проекту, вы помогаете нашим городам стать лучше.