03 июля 2024

Скарга на адсутнасць адказу на зварот аб перайменаванні сталічнай вуліцы Кнорына.

20 мая 2024 года ў адрас Мінскага гарадскога выканаўчага камітэта, які знаходзіцца па адрасе: Мінск, праспект Незалежнасці,8 быў накіраваны для разгляду калектыўны электронны зварот, з дапамогай Дзяржаўнай адзінай (інтэграванай) Рэспубліканскай інфармацыйнай сістэмы ўліку і апрацоўкі зваротаў грамадзян і юрыдычных асоб “обращения.бел” па пытаннях, звязаных з перайменаваннем сталічнай вуліцы Кнорына.

Факт адпраўкі звароту пацвярджаецца:

- Нумарам "Ідэнтыфікатар" прысвоеным на сайце "Обращения.бел" - 29002400038943.

Адказ на ўказаны зварот не быў атрыманы, што з'яўляецца парушэннем арт.17 Закона Рэспублікі Беларусь ад 18.07.2011 № 300-З "Аб зваротах грамадзян і юрыдычных асоб" (далей - Закон № 300-З), якой устаноўлена, што звароты павінны быць. разгледжаны не пазней за пятнаццаць дзён, а звароты, якія патрабуюць дадатковага вывучэння і праверкі, – не пазней за адзін месяц.

Адказ на зварот, указаны вышэй, не был атрыманы. З моманту адпраўкі зварота прайшло больш за 30 дзён. У сваю чаргу, арт.9 Закона № 300-З устанавіла, што арганізацыі абавязаны інфармаваць заяўнікаў аб рашэннях, прынятых па выніках разгляду зваротаў.

На падставе вышэйсказанага, а таксама п.1 арт.20 Закона № 300-З, просім:

- забяспечыць прадастаўленне адказаў на скаргу, а таксама на зварот, указаны ў гэтым звароце;

- прыцягнуць службовую асобу, якая парушыла парадак разгляду названых вышэй скаргі і звароту, да дысцыплінарнай адказнасці, і паведаміць у адказе на ўказаны зварот аб прынятых да яго мерах дысцыплінарнай адказнасці (на падставе п.3 арт.5 і арт.26 Закона Рэспублікі Беларусь ад 18.07 .2011 № 300-З «Аб зваротах грамадзян і юрыдычных асоб»).

Пры разглядзе гэтага звароту просім:

- даць абгрунтаваны і матываваны адказ па сутнасці з канкрэтнымі фармулёўкамі і спасылкамі на нарматыўныя прававыя акты.