Транспорт, дороги, ГАИ

Перайменаваць станцыю метро

workimg

Теги:   метро  минск

Неадпаведнасць назвы станцыii метро плошчы, пад якой яна знаходзiцца (ст.метро "Плошча Ленiна" - плошча Незалежнасцi)

• Учреждение, в которое направлено обращение: Министерство транспорта и коммуникаций
  • Дата и время отправки: 09 августа 2018 , 07:00

Мы, грамадзяне Рэспублікі Беларусь, звяртаемся са зваротам перайменаваць станцыю Мінскага метрапалітэна “Плошча Леніна” на “Плошчу Незалежнасці”.
Галоўная каштоўнасць любой дзяржавы – гэта незалежнасць. Дзеля незалежнасці Беларусі шмат дастойных людзей ахвяравалі свае жыцце і лес, ахвяравалі сваей свабодай: Кастусь Каліноўскі, Тадэуш Касцюшка, барацьбіты Слуцкага паўстання і іншыя.
Станцыя “Плошча Леніна” – адна з галоўных, бо яна звязана з вакзалам. Гэта адпраўная кропка для турыстаў. Сама назва гэтай станцыі ўводзіць у падман і правакуе непаразуменне, тым больш, што ў 2019 годзе ў Мінску адбудуцца II Еўрапейскія гульні.
Так званай “плошчы Леніна” ў Мінску не існуе. Выхад са станцыі метро ў бок Дома ўрада напраўляе на плошчу Незалежнасці.
У. Ульянаў (больш вядомы пад псеўданімам Ленін) не з’яўляецца дзеячом беларускай гісторыі. Дзяржава, якую ен стварыў пры падтрымцы нямецкага ўраду і партыі бальшавікоў, праіснавала ўсяго 74 гады. “Царские генералы, которых ругали за бездарность, тем не менее удерживали в 1916 году фронт в районе Барановичей. А даровитые на авантюры большевики сдали без боев Минск, Гомель, Полоцк и другие города Беларуси. Произошло это после 18 февраля 1918.” (чытаць цалкам: https://news.tut.by/society/437972.html)
"Дзякуючы" Ульянаву была складзена дамова аб Брэсцкім міру, пасля якога наша краіна была падзелена на дзве часткі. Нават у асяроддзі бальшавікоў заключэнне Брэсцкага міру лічыласяся амаральным, таму што ен быў падпісаны дзеля захавання ўлады бальшавікамі.
Трэба выправіць гэтую памылку і зрабіць назву станцыі карэктнай і тапанімічна правільнай.

Полученные ответы

Зварот накіраваны ў Мінскі гарадскі выканаўчы камітэт.

• дата получения: 15 августа 2018
  • подписал: намеснік Міністра Ляхновіч А.А.

Iнiцыятыва не падтрымана грамадзянамi.

• дата получения: 24 августа 2018
  • подписал: Заместитель председателя В.С.Драпей