Культура, отдых

Праверыць правамоцнасць і абгрунтаванасць рашэння аб зносе гістарычнага будынка ў Чэрвені

workimg

• Учреждение, в которое направлено обращение: Комитет государственного контроля, Прокуратура Минской области
  • Дата и время отправки: 02 декабря 2019 , 07:00
Развернуть текст петиции Свернуть текст петиции
Данный текст не является материалом СМИ, он выражает субъективное мнение автора обращения и предназначен для подачи и рассмотрения в рамках Закона "Об обращениях граждан и юридических лиц"

Теги:   гісторыя  Чэрвень  архітэктура

Полученные ответы

Міністэрства культуры лістамі ад 11.06.2019 і ад 10.07.2019 звярталася ў Мінскі аблвыканкам і Чэрвеньскі райвыканкам аб разглядзе пытання неабходнасці прыняцця мер па захаванні гістарычных будынкаў г. Чэрвеня, у тым ліку адзначанага будынку музея, а таксама прапрацаваць ва ўстаноўленым парадку пытанне аб наданні статусу гісторыка-культурнай каштоўнасці пазначаным у звароце будынку ў адпаведнасці з артыкулам 91 Кодэкса з папярэднім разглядам прапаноў на Мінскім абласным савеце па пытаннях гісторыка-культурнай спадчыны.

Такім чынам, Міністэрства культуры прыняла вычарпальныя меры ў межах сваёй кампетэнцыі.

• дата получения: 26 декабря 2019
  • подписал: Першы намеснік міністра Крачэўская Н. У.
Адказ Міністэрства культуры

2.4MБ, добавлено hramadzianin, 2020-01-22 17:12:03

У 2014 годзе будынак Чэрвеньскага краязнаўчага музея быў прызнаны аварыйным і зачынены для наведвальнікаў. У дадзены час вядуцца падрыхтоўчыя работы для будаўніцтва новага будынка Чэрвеньскага раённага краязнаўчага музея, які будзе адпавядаць сучасным патрабаванням у сферы музейнай дзейнасці адносна тэмпературна-вільготнаснага рэжыму захавання і экспанавання музейных прадметаў, стварэння пастаянных і часовых экспазіцый.

Пры вырашэнні пытання рэканструкцыі існуючага будынка альбо яго зносу з пабудовай новага музея быў праведзены аналіз аб’ёмаў рамонтна-аднаўленчых работ і новага будаўніцтва. У заключэнні ТАА «Універсальныя будаўнічыя тэхналогіі» аб эканамічных і тэхнічных магчымасцях рэалізацыі аб’екта ў рамках рэканструкццыі альбо новага будаўніцтва будынка музея вызначана, што арыенціровачны кошт пры выкананні рэканструкцыі будынка ў два разы танней, чым ажыццяўленне новага будаўніцтва. Тэрмін выканання работ даўжэй у тры разы.

Дакументы аб наданні статусу гісторыка-культурнай каштоўнасці «3» катэгорыі гістарычнаму будынку, размешчанаму па адрасе: г. Чэрвень, плошча Свабоды, 8, у Мінскі абласны выканаўчы камітэт не паступалі.

• дата получения: 30 декабря 2019
  • подписал: Намеснік старшыні Маркевіч І. С.
Адказ Аблвыканкам

2.7MБ, добавлено hramadzianin, 2020-01-22 17:21:03

История петиции

Поддержать проект

Помогая нашему проекту, вы помогаете нашим городам стать лучше.