Затрыманы заснавальнік Petitions.by
Уладзімір Кавалкін

10 кастрычніка недалёка ад свайго дома затрыманы наш сябар, калега і сапраўдны патрыёт Беларусі Уладзімір Кавалкін. 12 кастрычніка суд Фрунзенскага раёна Мінска вынес яму прысуд па ч. 1 арт. 23.34 КаАП: 15 сутак арышту. Мы, каманда праекта Petitions.by, выказваем глыбокую салідарнасць з Уладзімірам. На жаль, чыноўнікі і праваахоўныя органы Беларусі працягваюць рэпрэсіі ў дачыненні да ўласнага народа. Нягледзячы на арышт нашага лідэра, мы па-ранейшаму настойваем на выкананні патрабаванняў Каардынацыйнага савета ад 19.08.2020 і выказваем рашучы пратэст як вынесенаму прысуду Уладзіміру Кавалкіну, так і ўсёй хвалі гвалту і беззаконня, якая захліснула нашу краіну ў апошнія месяцы.

Свабоду Уладзіміру Кавалкіну!

Культура, отдых

Распаўсюджванне беларускай мовы

workimg

• Учреждение, в которое направлено обращение: Министерство культуры Республики Беларусь, Совет Министров
  • Дата и время отправки: 30 июля 2019 , 07:00
Развернуть текст петиции Свернуть текст петиции
Данный текст не является материалом СМИ, он выражает субъективное мнение автора обращения и предназначен для подачи и рассмотрения в рамках Закона "Об обращениях граждан и юридических лиц"

Теги:   мова  культура  беларусь

Полученные ответы

Мiнкульт прыкладае намаганнi па папулярызацыi i пашырэннi сферы ўжывання беларускай мовы ў паўсядзённым жыццi. Але распаўсюджванне i ўжыванне роднай мовы таксама залежыць ад асабiстай свядомасцi, патрыятызму i жадання кожнага грамадзянiна краiны, асаблiва тых, хто лiчыць сябе беларусам.

• дата получения: 15 августа 2019
  • подписал: Першы намеснiк Мiнiстра Карчэўская Н.У.

Дадзены адказы на пытанні, якія змяшчаюцца ў звароце.

• дата получения: 23 августа 2019
  • подписал: Намеснік Міністра Кадлубай А.У.

История петиции

Поддержать проект

Помогая нашему проекту, вы помогаете нашим городам стать лучше.