Экология, природа

Спыніць адстрэл жывёл у Вялейцы

Теги:   Отлов  животные  вилейка  отстрел  котикисобачки

Выконваць прынцыпы гуманнасці пры адлове і транспартоўцы жывёл

Прикрепленные фотографии

Еще фотографии Скрыть фотографии

• Учреждение, в которое направлено обращение: Вилейский райисполком
  • Дата и время отправки: 15 марта 2018, 07:00

Старшыні Вілейскага райвыканкама
Кату Віктару Іосіфавічу
Дырэктару Вілейскага ЖКГ
Паўлоўскаму Віктару Іосіфавічу

ЗАЯВА

03 сакавіка 2018г. супрацоўнікі ЖКГ, на вачах у мінакоў і дзяцей, ажыццяўлялі адстрэл сабак у цэнтры г. Вілейка, каля помніка Вільяны, у выніку чаго быў забіты сабака (Прыкладанне №1).
Згодна з артыкулам 17 Пастановы Савета Міністраў Рэспублікі Беларусь №834 ад 04 чэрвеня 2001., безнаглядныя сабакі, коткі ў населеных пунктах падлягаюць адлову. Працу па адлове ажыццяўляюць спецыялісты па адлове жывёл, у дадзеным выпадку супрацоўнікі спецыяльнай службы пры камбінаце па добраўпарадкаванні Вілейскага ЖКГ.
Згодна з Пастановай Міністэрства жыллёва-камунальнай гаспадаркі Рэспублікі Беларусь ад 29 снежня 2001г. №23, спецыялісты па адлове жывёл абавязаныя:
- выконваць прынцыпы гуманнасці пры адлове і транспартоўцы жывёл;
- ажыццяўляць адлоў безнаглядных сабак, котак пры дапамозе прэпаратаў, што абезруховяць, зарэгістраваных у Рэспубліцы Беларусь, сетак, падхватнікаў, пастак, а таксама іншых сродкаў і прыстасаванняў, ня якія наносяць шкоды здароўю жывёл і фізічных траўмаў;
- дастаўляць безнаглядных жывёл на спецыяльна абсталяваны пункт прыёму і папярэдняга ўтрымання (далей - пункт прыёму) у дзень адлову;
- дастаўляць безнаглядных сабак, котак, якія пакусалі людзей, а таксама жывёл, кантакт з якімі пацягнуў зварот па антырабічную дапамогу, якія падазраюцца ў захворванні на шаленства, у ветэрынарныя службы для агляду.
Як мы бачым, супрацоўнікі ЖКГ сваімі дзеяннямі парушылі заканадаўства Рэспублікі Беларусь, таксама яны не праявілі прынцып гуманнасці, вырабячы стрэл у жывёлу прэпаратам, які, прыводзіць не да нерухомасці, а да смерці. Тым часам як сабаку, у адпаведнасці з Пастановай Міністэрства ЖКГ Рэспублікі Беларусь ад 29 снежня 2001г. №23, належала даставіць у пункт прыёму.
Ч.3 арт. 20 пастановы Савета міністраў Рэспублікі Беларусь ад 4 чэрвеня 2001 года №834 абвяшчае:
У выключных выпадках па рашэнні мясцовых выканаўчых і распарадчых органаў дапускаецца адстрэл безнаглядных жывёл.
Але дадзены выпадак не можа з'яўляцца выключным з наступных падстаў:
- у супрацоўнікаў ЖКГ не было дазволу на адстрэл дадзенага сабакі;
- жывёла, не праяўляла агрэсію;
- стральба прэпаратамі, якія прыводзяць да смерці, не можа прымяняцца ў горадзе сярод белага дня (таму што стральба можа быць небяспечная для навакольных);
- адстрэл не можа ажыццяўляцца ў прысутнасці людзей, як дарослых, так і дзяцей, у якіх расхістваецца псіхіка (што можа адбіцца на іх псіхіцы);
- адстрэл не з'яўляецца гуманным сродкам рэгулявання колькасці бяздомных жывёл (жывёла часта не памірае імгненна, а пакутуе).

Зыходзячы з вышэйпададзенага, мы, хто падпісаўся ніжэй, прапаноўваем:
1. Спыніць адстрэл жывёл у Вілейскім раёне, калі гэта не выключны выпадак (падазрэнне на шаленства, напад на чалавека)
2. Абсталяваць на тэрыторыі ЖКГ неабходную колькасць вальераў для часовага ўтрымання жывёл і ўтрымліваць адлоўленых жывёл не менш за 7 дзён.
3. Паведамляць пра адлоўленых жывёл праз СМІ і інтэрнэт, каб знайшоўся стары ці новы гаспадар.
4. Арганізаваць допуск да вальераў жыхароў горада (валанцёраў), якія змогуць прыносіць ежу, даглядаць за жывёламі, распаўсюджваць пра іх інфармацыю ў інтэрнэце. (Так працуе ў Мінску камунальнае прадпрыемства «Фаўна горада» па вул.Гурскага, 42).

Полученный ответ

ответа
(6 оценок)
1,8

Адказ атрыманы 29.03.2018

• дата получения: 29 марта 2018
  • подписал: Старшыня Кот В.І.
051b3da46f98b5e8dc999237311c4251.doc

42кБ, добавлено Makśim_38dd57, 2018-03-29 16:50:43