Торговля, услуги, реклама

Патрабуем абавязаць вытворцаў і пастаўшчыкоў пазначаць сартавы склад кавы

workimg

Пастаўшчыкі кавы не абавязаны пазначаць яе склад, што парушае правы пакупнікоў на валоданне поўнай інфармацыяй аб купленым прадукце.

Прикрепленные фотографии

Отобразить фотографии Скрыть фотографии

• Учреждение, в которое направлено обращение: Министерство антимонопольного регулирования и торговли, Государственный комитет по стандартизации
  • Дата и время отправки: 16 января 2017, 07:00

Мы, беларускія спажыўцы, просім шляхам ўнясення зменаў у ДАСТ 32775-2014 "Кава смажаная. Агульныя тэхнічныя ўмовы" ці стварэння асобага дакумента толькі для тэрыторыі Рэспублікі Беларусь абавязаць вытворцаў (пастаўшчыкоў) кавы пазначаць на пакаванні інфармацыю пра сарты, з якіх дадзеная сумесь кавы складаецца (напр.: Склад:60 % Рабуста, 40 % Арабіка"). Дадзеныя змены добра паўплывалі бы на беспамылковасць абрання таго ці іншага віда кавы сярод шырокага асартымента.

Полученные ответы

Змянiць патрабаваннi для вытворцаў кавы толькi ў Беларусi немагчыма, для гэтага патрэбна мяняць мiждзяржаўныя стандарты на ўзроўнi ЕўразЭС.
Дзяржстандарт звярнуўся у Расiйскую асацыяцыю вытворцаў гарбаты i кавы, Федэральнае агенцтва па тэхнiчннаму рэгуляванню РФ з прапановай аб унясеннi зменаў у мiждзяржаўны стандарт.

• дата получения: 31 января 2017
  • подписал: Первый заместитель председателя Татарицкий В.Б.
Ответ Госстандарта

1.3MБ, добавлено Moder2, 2017-02-04 21:24:22

Реализация предложения признана нецелесообразной в связи с невозможностью контроля сортового состава кофе при смешивании разных его видов.

• дата получения: 17 марта 2017
  • подписал: Первый заместитель председателя Татарицкий В.Б.
Дополнительный ответ Госстандарта

1.2MБ, добавлено Moder2, 2017-03-17 23:49:02

ДАСТ 32775-2014 не з'яўляецца абавязковым для прымянення на тэрыторыі Рэспублікі Беларусь, таму прадугледзіць праз ўнясенне змяненняў у дадзены стандарт абавязковыя ў частцы маркіроўкі патрабаванні не ўяўляецца магчымым.
У выпадку распрацоўкі спецыяльнага тэхнічнага рэгламенту, які ўстанаўлівае патрабаванні да маркіроўкі кавы, на разгляд зацікаўленых будзе ўнесена пытанне аб уключэнні ў пералік абавязковай інфармацыі склад сумесі кавы.

• дата получения: 27 марта 2017
  • подписал: Заместитель Министра Наркевич И.В.
Ответ МАРТ

41.5кБ, добавлено Moder2, 2017-03-27 12:02:34