Торговля, услуги, реклама

Патрабуем абавязаць вытворцаў і пастаўшчыкоў пазначаць сартавы склад кавы

workimg

Пастаўшчыкі кавы не абавязаны пазначаць яе склад, што парушае правы пакупнікоў на валоданне поўнай інфармацыяй аб купленым прадукце.

Прикрепленные фотографии

Отобразить фотографии Скрыть фотографии

• Учреждение, в которое направлено обращение: Министерство антимонопольного регулирования и торговли, Государственный комитет по стандартизации
  • Дата и время отправки: 16 января 2017, 07:00

Мы, беларускія спажыўцы, просім шляхам ўнясення зменаў у ДАСТ 32775-2014 "Кава смажаная. Агульныя тэхнічныя ўмовы" ці стварэння асобага дакумента толькі для тэрыторыі Рэспублікі Беларусь абавязаць вытворцаў (пастаўшчыкоў) кавы пазначаць на пакаванні інфармацыю пра сарты, з якіх дадзеная сумесь кавы складаецца (напр.: Склад:60 % Рабуста, 40 % Арабіка"). Дадзеныя змены добра паўплывалі бы на беспамылковасць абрання таго ці іншага віда кавы сярод шырокага асартымента.

Полученный ответ

Змянiць патрабаваннi для вытворцаў кавы толькi ў Беларусi немагчыма, для гэтага патрэбна мяняць мiждзяржаўныя стандарты на ўзроўнi ЕўразЭС.
Дзяржстандарт звярнуўся у Расiйскую асацыяцыю вытворцаў гарбаты i кавы, Федэральнае агенцтва па тэхнiчннаму рэгуляванню РФ з прапановай аб унясеннi зменаў у мiждзяржаўны стандарт.

• дата получения: 31 января 2017
  • подписал: Первый заместитель председателя Татарицкий В.Б.
Ответ Госстандарта

1.3MБ, добавлено Moder2, 2017-02-04 21:24:22