15 января 2017

Дзяржаўныя мовы на вэб-сайтах. Государственные языки на веб-сайтах.

Няроўнасць моў. Неравенство языков.

Паважаны спадар Прэзідэнт! Просім Вас зрабіць усё неабходнае, каб абавязаць усе дзяржаўныя (напрыклад райвыканкамы) і прыватныя (напрыклад ТАА) арганізацыі выканаць наступнае: у абавязковым парадку даваць інфармацыю на ўсіх вэб-сайтах гэтых арганізацый на дзвюх дзяржаўных мовах як на рускай так і на беларускай, такім чынам забяспечыць поўнае раўнапраўе беларускай мовы з рускай.

Нас не задаволіць даданне перакладчыка на цалкам рускамоўны вэб-сайт. Мы хочам каб 2 дзяржаўныя мовы выкарыстоўваліся ў поўнай меры. Рашэннем праблемы з'яўляецца даданне на вэб-сайт кожнай арганізацыі беларускамоўнай версіі з кнопкай пазначанай сцяжком дзяржавы-арыгінала мовы ці замест сцяжка выкарыстоўваць "Бел" і "Рус". Дзякуй.

Уважаемый господин Президент! Просим Вас сделать все необходимое, чтобы обязать все государственные (например райисполкомы) и частные (например ООО) организации выполнить следующее: в обязательном порядке предоставлять информацию на всех веб-сайтах этих организаций на двух государственных языках как на русском так и на белорусском, таким образом обеспечить полное равноправие белорусского языка с русским.

Нас не устроит добавление переводчика на полностью русскоязычный веб-сайт. Мы хотим чтобы 2 государственных языка использовались в полной мере. Решением проблемы является добавление на веб-сайт каждой организации белорусскоязычной версии с кнопкой обозначенной флажком государства-оригинала языка или вместо флажка использовать "Бел" и "Рус". Спасибо.